08 Şubat 2006

Radikal

Geçenlerde pazar kahvaltımızı yaparken evim evim güzel evim proğramına takıldık biraz.
İlginç bir duvar aksesuarı yaptılar.
E yani benim evim evim güzel evim proğramındakilerden neyim eksikti ama dimi?
Zavallı Edizimin "yapma be nimet ciddi misin" bakışları da kar etmedi.



Salonumuzun duvarlarından herhangi bir yer seçtim önce.
Duvarlar yağlı boya olduğu için evdeki yağlıboyalarımdan petrol mavisini ve fıstık yeşilini birbirine karıştırmadan bulaşık süngerine bulaştırdım.
Daha sonra duvarımızda belirlediğim (ölçüp biçip tabi) yere, bulaşık süngerindeki boyaları oval hareketlerle sürdüm. Böylece duvar yer yer yeşil, yer yer petrol mavisi oldu.
Tamam kabul ediyorum biraz çılgınlık:)
Hele ki bir kaç gün kurumasını beklediğimiz için duvarın bir bölümünü böyle çılgınca boyanmış görmek Ediz için dehşet bir duygu oldu.
Çerçeveye gelince; kendileri kartonpiyerdir. Yani hazır kartonpiyer. Bir nevi köpük gibi bişey oluyor bunlar.
Kartonpiyeri aldık, çerçeve gibi kesip hop duvara yapıştıracağız ya!!!! Aman Allahım ne zormuş onu kesmek. Anladık ki çerçeve yapan arkadaşlar eli öpülesi yaratıklarmış.
Onu kesmek için uğraşırken salonun lambasını kırdık. Nasıl olduğunu sormayın ama!!! kırdık işte:))
Yani arkadaşlar ölçüyü ayarlayıp çerçeveciye götürüp kestirin. Sonra da boyadığınız yerin etrafına yapıştırın. Yapışıkken istediğiniz bir renkle çerçeveyi boyayın.


Sıra içindeki kelebeklere geldi. Ankara'da bu kelebekler yeni yeni ortaya çıktı. Belki İstanbul'da heryerde vardır ama bizde Tepe Home'da var. Ben birde Esat caddesinde ilginç şeyler satan bi yerde gördüm.

Çerçevemizin içine çiviler çaktım. Kelebekleri rastgele astım. Arada çerçevenin üzerine de taşırdım, her an uçacaklarmış gibi daha bir enterasan oldu.

Evim evim güzel evim proğramında çerçeve kısmına kadar böyleydi. Daha sonra onlar ortaya mumluk yerleştirdiler. Duvara asılan mumluklardan. Öylede olur, böylede ama neticesi güzel oluyor be...

Nimet Pamukçuoğlu

5 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Çok güzel olmuş Nimet!! Yanlız lambayı nasıl kırdığınız gerçekten bir muamma!:))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

anne:)) dakka bir gol bir hemen yorumun geldi:))
valla karşı duvardaki tabloyu indirip onun çerçevesi gibi kesecektik güya. ben tabloyu öyle bir indirdimki. hoppp geldi lambaya çarptı ve yerde oturan edizin kafasına kırıldı.
edizim cennetlik. bu dünyada çekiyo çocuk. öbür dünyada çekecek bişeyi kalmadı:))

Sardunya dedi ki...

bahar gelmiş sana nimet şimdiden... söylemedi deme... boşverin lambayı falan edizle sana tez zamanda üç cemre de uğrasın:)))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

deliye hergün bahar sardunya:))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

merhabalar age cim:)) valla bak o kelebeklerden yine aldim. tülümün delikli yerlerinden ayaklarını geçirdim. eteklerde asılı asılı oldu. yani evi inceleyen birinin perde, duvar ve kırlent lerin takım halini görmesi lazim:))
bu arada senin blogu ziyaret ettim. ama okuyamadım yaw. yaziları az büyütsene ortmenim

nimet
kör