18 Nisan 2006

Ne Yapmali?


Bu aralar kafam çok karışık. Nazanın okul dönemi geldi çattı. Mesele ilkokul birinci sınıfa başlatsam mı yoksa anaokuluna mı başlatsam.
Biz ilkokula ne zaman başlamıştık diye düşünüyorum bir taraftan. 6 yaşımızı bitirip 7 den gün aldığımız zaman mı, yoksa 7 yaşını bitirip 8 den gün aldığımız zaman mı?
Devamlı çocuğun hareketlerini takip ediyorum. Kendi başına bir birey olabilir mi? Kantinden simit alabilir mi? Taciz edilse ses çıkarabilir mi? İyice manyak olduk. Okul haberleri çıktığından bu yana haber seyretmiyorum. Gazete okumuyorum. Nereye kadar okunmayacak o da ayrı ama gerçeklerde apayrı, uçarı kaçarı yok.
Anaokulu tarafım ağır basıyor biraz. Biraz geç başlasa ilkokula ne olur? Hayatından yıl mı çalmış olurum. Annemlerde bu kadar düşünmüşmüydü bizi acaba? Yoksa onlar gibi saldım çayıra mevlam kayıra mı desem ki:)
Aman ne biliyim işte annelik zor zenaat. Öyle hindi gibi düşünür dururuz. Arada bi celallenir kabarırız, olmadı yeniden düşüncelere dalarız!!!

nimet

15 yorum:

Annelog Atölye dedi ki...

Nimet Merhaba. Gerçekten zor kararlar. Pedagogların bu işe özel uyguladıkları birtakım testler var. İlkokula hazır mı diye bakıyorlar. Yine son karar size ait olacak şekilde üçüncü bir kişiden tavsiye almakta fayda var bence. Bazen işin çok içinde olununca dışarıdan birisinin farklı gözle görmesi daha iyi oluyor diye düşünüyorum.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

annelog evet tabi. az once sardunya aradi sagolsun nazanı gonder dedi içimi rahatlattı biraz. ama hakkaten zor kararlar. sordunya simdi su'yu ilkokula gondermis bide sınıf atlattırmış ya gözümde kocaman bir insan:)))
darısı bize bakalım

nimet

zeyno dedi ki...

Merhaba:) Gerçekten kadın olmak, anne olmak zor zenaat, katılıyorum.Okul konusuna gelince, yine sizin vereceğiniz bir karar ama yaşı geldiyse (önümüzdeki yıl yanlış bilmiyorsam 2000 doğumlular alınıcak) okula yazdırın derim ben.Herşey zamanında iyi.Hem o küçücük gördüğümüz, yanlız başına yapamaz dediğimiz çocuklarımız var ya nasılda adapte oluyorlar, nasılda uyum sağlayıp herşeyi beceriyorlar, inanılmaz.Bizim gözümüzde hiç büyümüyecekleri kesin ama büyüyor onlar...

Age35 dedi ki...

Nimetcim benim kızda 2000 doğumlu bu yıl başlayacak birinci sınıfa.Onlar bizim gözmüzde büyümezler ki hiç,bence göndermelisin bu sene...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

zeyno, age:) yorumlariniz icin teşekkür ederim. yardımcı oluyor gerçekten. nazanda 2000 doğumlu.

nimet

CRESCENT dedi ki...

Nimet biliyorsun aynı sıkıntı bizde de var,birde Arda kasım sonu doğumlu, yani sınıfındaki herkesten küçük olacak.Gerçi yapı olarak göstermiyor ama.Hala tam karar vermiş değiliz,son kararı haziranda kreş öğretmeni ve psikologları ile görüşüp vereceğiz.

Annelog Atölye dedi ki...

Nimet ufak bir not daha ekleyeyim. Benim kızım da 2000, hem de Aralık doğumlu. Ama seneye ilkokula başlayacak. Teredüüt dahi etmedik. Ben boşuna sene kaybettirme, onlar sandığımızdan güçlüler derim:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

iste annelog senin kızın nerdeyse 8-9 ay bir kazanc saglayacak. nazanda tam temmuz dogumlu oyle bi denk geliyorki hic kacari yok yani:)))

nimet

NoktasizvirguL dedi ki...

Nimet...

Sanki bir yerden hatırlıyorum. Sap mı desem sapan mı desem bi kısmet bi nimet var falında...

LayZee
Hatırlıyor Hatırlıyor :)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

aha mehmet ali:)))) internet küçük:) saman de saman:))namı diğer dallama:))))

nimet

Sardunya dedi ki...

nimeet nimeeet duy sesimizi bu geleeen nazanın
okul koridorlarındaki
ayak sesleriiiii

Gönder yahu... dağıtmayım o kreşi de:))) sanki IQ testi yaptılar kıza da... hayret bişi... ben kefilim Nazana annesi:)) sen gönder

NoktasizvirguL dedi ki...

Yok canım dallama olarak değerlendirmeyelim kızmetinizi...

Sama diyelim biz aramızda :)

ev perisi;) dedi ki...

Selam sevgili Nimet,
Oğlu birinci sınıfa giden bir anne olarak; şahsen ben öncelikle anasınıfına başlatılması taraftarıyım!
Herşey anasınıfında pek güzel ortaya çıkıyor merak etme...
Uyum problemi, birey olabilme, başını bacerebilme ve kendini koruyabilme...
Hayırlı kararlar diliyorum...
sevgiyle ve de muhabbetle...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sardunya kaydım senden tarafa zaten:) ama çocuk gelişimciye gostereceğiz mutlaka yinede.

ev perisi hoşgeldin:) nazan zaten 3 yaşından beri kreşte hala kendini korumak adına bişey başarabilmiş değil:) ne güzel sana darısı bana inşallah..

nimet

Banu Ucak dedi ki...

Nimetcim bu gun baktim da baloda Nazan'a, kendini gayet guzel ifade ediyor, ozguveni yerinde, espri anlayisi gelismis daha nolsun ki :) Bak benim bu gun gelen yegenim de 2000 mayis dogumlu o da basliyor bu yil okula.

Kendini korumayi o ortamda bulunmakla ogremeceklerdir diye dusunuyorum ben. Cok tatli annesi op benim icin fistigi...