30 Nisan 2006

YENİ HAYAT...


Ön balkonumuza bir süredir çıkamıyoruz.


Benim her yaz ısrarla çiçek ektiğim fakat büyümesi ve serpilmesi konusunda bir türlü başarılı olamadığım çiçek saksılarımdan birine bir güvercin konuşlandı.
Önceleri yuvalarını yaptılar. Sonra anne kuş bi oturdu bir daha kalkmadı. Kesin yumurtladı dedik. Küçük bir perde kıpırdanmasında uçan kuş bizim meraklı bakışlarımıza aldırış etmeden oturdu yerinde, o vakit anladık ki yumurtladı ve o artık bir anne!!
Aradan iki hafta daha geçti hala oturuyor bizimki. Merak ettik çıktık bu hafta sonu balkona.

Saksıyı bulunduğu yerden indirdik.
Tabi indirirken anne kuşumuz uçtu ve biz o harika iki yavruyla karşılaştık:))) İnanılmaz bir olay geldi bize. Çok mutlu olduk. Nazan ağaç kakan wody yi seyretmekten vazgeçti o kadar ilgisini çekti:))
Fakat sonra anne kuşun konduğu daldan bize baktığını ve hatta küçük gözlerindeki endişeyle bize baktını gördüm. Yavrularını yerine koyduk girdik içeri, çektik perdeleri, birazda uzakta durduk gelecekmi diye beklemeye başladık. Ya gelmezse diye suçlandık. Beş dakika sonra geldi anne kuş ama bize beş saat gibi geldi bu zaman.


Anne kuş geldi yerine oturdu, bize doğru baktı başını dik tuttu. Biraz da tedirgindi ama o bir anneydi. Hizasını bizden taraf yaptı ve artık hep bize bakıyor. Bizden gelecek olan herhangi bir tehlikeye karşı siper aldı sanki. Ama hala başı dik. Gözlerinde kızgınlık var gibi.

Bir daha kendisini rahatsız etmeyeceğiz. Balkon yasak artık bize. Bakalım ne zaman yavrular uçma seviyesine gelecek. Balkonumuzu onlara kiraladık bir süreliğine:))

nimet

9 yorum:

Günce dedi ki...

Aaaaa yumurtladı mı kuşlar:)))Ediz Abi'nin yuvanın karşısına kamera koyma fikri ne oldu?:)))Gerçi gerek kalmamış gibi ama.

U.T dedi ki...

Tanrı yeryüzündeki tüm annelere hep aynı duyguyu yüklemiş annelik evrensel galiba.İnsanlardada hayvanlardada hep aynı...Aynı koruma duygusu Bir keresinde aynı balkona yumurtlayan güvercin yumurtalarından birini ellemiştim.Güvercin benim ellediğim yumurta haricindeki diğer tüm yumurtaları kuluçkaladı.Çok üzülmüştüm.İlk cinayetimdi :(

CRESCENT dedi ki...

Annemlerin balkonundaki kanepenin altında da çok olmuştu bu olay,hatta bir keresinde balkon kapısının açık kaldığı bir gün bizim akıllı kuşlar odanın bir köşesine ikinci bir yuva yapmaya yeltenmişler.Allah'tan kardeşim çalı çırpıları erken farketmişte odasını kuşlarla paylaşmaktan kurtulmuştu :)))

zeyno dedi ki...

Yeni kiracılarınız çok güzeller, bizim balkonumuza da böyle girişimlerde bulundu iki kumru, hatta balkondaki bisikletin sepetine yuva örmek için canla başla çalı çırpı taşıyordu garibancık. Ama ürküttük galiba farkında değildik ve hızla kapıyı açıp kapayınca vazgeçti.Biz iyi bir ev sahibi olamadık onlara, üzülmüştüm açıkçası.Bari sizinkiler için sevineyim...

Age35 dedi ki...

canım rahmetli anneannemi geldi hatırım aNimetcim.O da kuşları rahatsı olmasın diye odaya bile sokmazdı bizi.Kaldıki balkon...İmkansız...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

öncelikle bizim isyerinde blog sayfalari yasaklandi o sebeple aksam evden cevap veriyorum bu cevaplarimi uzulerek belirteyim arkadaşlarım.
hazir şu 1 mayıs gününde kahrolsun serverlar diyeceğim yani:)))

gunce yok kamera koyarsak kuş bizi hepten tefe koyar herhalde:))

umarsizcan hosgeldin yeniden annelik çok kutsal çok başka bir duygu hakkaten. tekniğin ve duygunun ayni anda yaşandığı organize bir duygu hatta:))

crescent inanmazsin ama ben bunu da hatirliyorum:)))) pes yani pes!!!!

peace du bakalim ne zaman uçacaklar merak içindeyiz bizde. ediz gözleri açılınca gidecekler diyor ama pek bi rahat geldi bizim saksı onlara. fakat hala baba yok bakin kızlar:))

zeyno dikkat etsene ne rahatsız ediyosun kardeşim kumruları sende:)) üstelik kumruları rahatsız ediyorsun neyse ki bizimkiler güvercindi ve neyse ki benim gibi balkon pasaklısı bir aileyi seçtiler:)) belkide bilerek bizim balkona geldiler. bu kadın balkon malkon yıkamaz hadin millet yeni yuvamız burasıdır dediler:)))

age o batıl inançtan biliyormusun. benim de batıl inancım var. güvercinlerin yuvası yıkılmazmış öyle derler. yuvalarını yıkarsan senin yuvan yıkılırmış falan diye. belki bu bir sınama dır. belki bir sınavdan geçiyoruzdur:))) yada belki biz manyağız ailecek;)))

nimet

kedi dedi ki...

anne heryerde annedir anacım.,

Lütfen kuşları rahatsız etmeyelim.

Edenleri uyaralım.

Dinlemezlerse zopalayalım.

ev perisi;) dedi ki...

Ne hoş bir manzara sevgili Nimet!
Varoluş mucizesi...
Çok tatlılar paylaşım için sağol canım!
sevgiler...

akçahan dedi ki...

Nazlıca'nın kumruları uçtu, sizin yavruların mürüvvetini de görürüz inşallah Nimet Hanım.