11 Temmuz 2006

ŞU ÇILGIN TÜRKLER...



Okudunuz mu?

Önceleri uzak kaldım bu kitaptan. Herkesin elinde görmekten hoşnut olmadım pek. Popüler kitaplardan pek haz almam ben ve hatta gıcık olurum.

Sonra Annelergününde Babama hediye aldım. (doğru okudunuz:)) Hangi kitabın okumasının gerekli olduğu, klasikler, yazarlar açısından her zaman yardım ve örnek aldığım Babamın Şu Çılgın Türkler'i 20 günde 5 kez okuması ve paylaşırken ağlamasından çok etkilendim. Vakti geldi galiba okumanın dedim sonra.

Ve neticesinde bugüne kadar okumadığım için kendime lanet okudum. Okullarda Sakarya Muhaberesini "sakaryayı da kazandık" şeklinde geçiştiren kitaplarımı da kınıyorum ve ayrıca bu kitabın okullarda ders olarak okutulmasını istiyorum. Ota b...ka kampanya yapan insanlar bunun içinde kampanya yapsalar ve çocuklarımız doğru dürüst tarih öğrenseler. Ama hesabına gelmeyen insan da çok olacaktır kuşkusuz!!

Kitabın içinde M.Kemal ATATÜRK'ün söylemlerine de sıkça yer veriliyor. En çokta "CEHALET HALKIN SUÇU DEĞİLDİR" sözü hala geçerliliğini koruyor.

Bu kitaptan sonra Babama Latife Hanım'ı aldım. Latife Hanımı henüz okuyorum. Tarih bilgisi edinmek isteyen, latife hanımı merak eden ve çocuklarına doğru bilgi edindirmek isteyen herkesin bu kitabı da okuması gerekir.

nimet

10 yorum:

KUGUU dedi ki...

Bu kadar olur Nimetcgm. Tamamen aynen. Herkesin elinde oldugu icin ısrarla uzak durdum, vardır benimde oyle gicik olma huylşarim. Sonra gecenlerde artik zamani geldi diyerek aldim. Elimdeki bitince ona baslayacagm. Bu arada Cankaya belediyesi her nikah toreninde bu kitabi ve bir Turk bayragini hediye ediyor, hic rastladin mi?
Kuguboynu

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yok kuguu hiç rastlamadım ama keşke dağıtmasalarmış. kitabı siyasileştirirlerse ki hiç siyasetle ilgisi yok tamamiyle araştırma kitabı, insanlar antipati duyabilirler. gitsemde filanca belediyesinin nikah salonunda filanca isimli kitap dağıtılsa o kitaba karşı kesinlikle önyargılı yaklaşırım.

nimet

Annelog Atölye dedi ki...

Evde okunmak için sırasını bekliyor Nimet, biraz daha öne almalıyım demek ki. Ayrıca aynı sebepten bana kalsa ben de almazdım kitabı:)

CRESCENT dedi ki...

Uzun zaman önce başladım okumaya ama ara vermek zorunda kalmıştım,şimdi devam etmenin vaktidir...Ben de öncelikle milletvekillerimizin hepsi bu kitabı okumalı diye düşünmüştüm...:)

KUGUU dedi ki...

Nimet hepimizi atesledin kitabi elimize almak icin. Gecen yaz herkesin elinde diye kactigimiz kitabi. Bu arada nikahta birde kadinlarla ilgili bir kitap daha veriliyordu, laiklikle ilgili ama adini hatirlayamadim simdi.
(CRSCNTcgm maile cvp bekliyoruz Pino ile senden?)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

vallahi arkadaşlar kesinlikle okumayı öne alın. şimdi babamla kitap üzerine konuşuyoruz devamlı yada konuşma ihtiyacı duyuyoruz. Bahsederkende gözlerimiz doluyor hep. hatta bi yerinden bahsederken daha fazla tutamadım kendimi yaşlar süzüldü benden. baktım babamda gözünün yaşını siliyor:))) bilmiyorum herkes mi bu kadar etkileniyor yoksa bizmi çok etkilendik. merak ediyorum aslında.

nimet

sevil dedi ki...

benimde okumadagım kitaplar arasında sıra bekleyenlerden. uzun zaman once aldıgım ferrarisini satan bilgeyi bitirmek icin ugrasıyorum sonrada su cılgın turkleri okuyayım bari. bende cok geriden geliyorum kitap konusunda ama iki cocukla cok zor okuyor. birde tatilde arkadasımın elinde sarıkamış diye bir kitap vardı cok ama cok etkilenmis okurken onuda okuyacagım ilk fırsatta cok merak ettim

KUGUU dedi ki...

Nimetcgm 8 gun olmus:))

Gün dedi ki...

Bende aynı sebeplerden çok geç okudum ve kendime çok kızdım bunun için, ben hala herkese bu kitabı hediye ediyorum özel günlerinde :)

Unknown dedi ki...

Tesadüf... Ben de bu kitabı okuyorum. Şu Çılgın Türkler'i... Hep uykusuz gidiyorum işe. Çünkü elime aldım mı bırakamıyorum. Okudukça da yüreğim sızlıyor bugünkü halimize. Bana sorarsan Nimet, hakkını verememişiz biz bunca dökülen kanın. Okullarda okutulmalı bu kitap. Pınar