09 Ekim 2006

ÖRTMENİM:))

"anne ........... gidebilirmiyim? "
Nazanın ilk izin alışında bir garip olmuştum ben. Annemle olan ilişkim bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçmişti. Vay canına ben anneyim diye düşünmüştüm:))) ve hatta benden izin alıyor!!! diye de garipsemiştim kendimi. Alıştık tabi, alışıyor insan bilirsiniz:))

Ama bu hafta sonu ilk Öğrenci Velisi oluşum idi. İlkler hep güzel. Koskoca veliyim ben çekilin şöyle kenara, alçak dağları ben yarattım, yüksek dağları öğretmen yaratmış olmalı konumunda oturdum öğretmenin karşısına:))

Çoğunluk annelerden oluşuyordu. Hal böyle olunca mevzu benim çocuğum zeytin yemez, yok bizimkisi kesinlikle peynir yemez, onun yerine çikolatalı ekmek verseniz. Süt vermeyin meyve suyu verin. Benim çocuğumu birisi dövmüş. Bak eve şu vaziyette geldi, hırkası kayboldu, Kaan dövmüş, hırkasında da kaan yazıyordu, ama sınıfta kaan diye biri yokki!!!! ..... bıdı bıdı bıdı.

Peynir zeytin yemezse yemesinler, ölmedi ya peynir yemeyince, nazanı üç yaşından beri kreşte dövüyorlar zaten. E çocuk dövülecekte dövecekte elbet. Kaan da herkimse senin çocuğunu dövmüş hırkasını da almış bu kadar basit anlamadın mı:)) Mevzular basite indirgendi. Hoşuma gitmedi. Bir ara sıyrıldım şöyle bi uyum meselelerini, özgüvenlerinin durum vaziyetini sordum. Peynir, zeytin yemezcilerin hoşuna gitmedi. İki tane de baba vardı, beni desteklediler. Biz üçlü grup ve peynir zeytincilerde kendi aralarında gruplaştılar hemen:)) Birde Abidin diye bir çocuğun ismiyle dalga geçiyormuş çocuklar:))) çok fenalar ya:))
yer yer komikti yan yan gülümsediğim çok oldu.

Edizle, Nazan beni camdan seyrederlermiş dışarda meğer:) Toplantı bittikten sonra Nazan
- anne çok mu sıkıldın? diye sordu. Tabi çocuğa bir sürü beyaz yalan söyledim. Öğretmen senin için şunu söyledi, sen şöyle şöyleymişsin meğerse. Bak şunu da yapmışsın. Aferim sana vesaire vesaire....

nimet

9 yorum:

zeyno dedi ki...

Zeytinciler ve peynirciler işine çok güldüm Nimet:)) ne güzel anlatmışsın veli toplantısı ortamını.
Veli olmak zor zanaat.....

KUGUU dedi ki...

"Veli Nimet" oldun farkinda misin :))) (bitisik yazilir)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

zeyno bir de çiş kaka muhabbeti vardı ki:)))))))oraya hiç girmeyim:)))))))))

kuguu eşşek kadar bir veli oldum ben artık:)))))

nimet

Age35 dedi ki...

Hakikaten veli olmak hem çok havalı hemde çok meşakkatli...hepimize kolaylıklar..

KUGUU dedi ki...

O ne demek simdi???? Fasulyeden terfi babinda mi? saat gec diye mi anlayamadim cevabini?

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kocaman manasında yada büyüdüm manasında kuguu:)))))))) ihali:)))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

age sen hem veli hem öğretmensin:))) daha büyüksün yani:))) sana daha büyük kolaylıklar.

nimet

Günce dedi ki...

:)))))) Veli toplantıları bi alem oluyo hakkaten :)

renkler dedi ki...

Veli toplantıları beni de gıcık eder. Bu toplantılarda babalar kesinlikle daha akılcı konuşmalar yapıyorlar ve ayrıntılarda boğulmuyorlar. Anneler ise vıdık vıdık ya kendi çocuğunu övüyor, ya da saçma sapan konulara takılıyor. Toplantı uzuyor da uzuyor. Valla başkalarını bilmem ama benim işim gücüm var.