27 Kasım 2006

Etli Sarmam!

Kim icat etti ki! hayır ne gerek vardı sen kalk yaprakları topla sonra ortalarına koy bişeyler dola dola dola... saatlerini verdiğin emeğin bir lokmada bitiversin. Adamlar puro yu sarmışta memleketlerini düze çıkarmış bizimkisi de laf yani. Boş durma boşa çalış.

Edizle Nazan dün Basket maçına gitti. Öyle evde boş boş kalınca içimdeki melek hadi dedi bugün evinin hanımı ol, süslenip püslenip sokaklara çıkma nedir yani aaaaa!!bi yere kadar, kalk etli sarma yap! Uydum tabi iç sese:))
Şöyle keyifli de bir film koyayım. Hem sarıp hem seyredeyim. Arşivdeki filmlerimizi karıştırdım Babam ve Oğlum geldi elime. Seyretmemekte direndiğim bir film. Canım da ağlamak istiyor sanki, ne zamandır da ağlamadım. Ismarlama ağlama olur mu demeyin oluyor vallahi:)) pekde güzel oluyor. Ulan evde de kimse yok. Şöyle keyifli keyifli ağlasam mı ki, birkaç da ağlama mevzum vardı hani onları da devreye soksam filmi bahane etsem dedim.

Karar verildi. Tezgah tamam. Dolmanın başına geçildi. Film başlatıldı...

Kendimi ağlamaya odakladığım için mi yoksa hakkaten çok dokunaklı mıydı neydi dakka bir gol bir başladım ağlamaya. Yanımda bir paket peçete:))) Dolma mı sardım nereme sardım. Yaprağın tersi düzü nereydi. Bu dolmada nerden çıktı, kim icat etti lan bunu isyanını o zaman yaşadım işte:)

Ağla ağla ve ağla film bitene kadar ağladım. Gözlerim davul gibi oldu. Bir tencere dolma sardım. Başım gözüm ağrıdı. Ağrı kesici aldım. Uzunca bir süre ağlayacağımı önceden bileceğim bir film seyretmemeye karar verdim. Psikolojim bozuldu. Mutlu olmak için yarattığım duvarlarım yıkıldı resmen. Yok yok bana göre değil böyle film seyretmek. Töbe bi daha seyretmeyeceğim.

Ama dolma saracağım bak:)) Keşke komik bir filmle sarsaydım kendisini haksızlık da ediyorum şimdi. Pek de lezzetli olmuştu. Diyarbakır usulü ekşili dolmam.

Sabah işe geldiğimde gözlerimde hala dünün şişliği vardı. Ama iyi oluyor yahu. Göz kapaklarının üstü şiş olunca makyaj daha kolay yapılıyor. Doğal botox gibi bişey:))

Ama en komiğide eve dönen ev halkının seni o şekilde görmesi:)))))) Dehşete kapılmış gibi bakan gözler:))) Çocuğa da belli etmemek için çabalayan soru soran gözler. Yok bişey ediz babam ve oğlumu seyrettim:)) deyince edo dan koca bir
-haaaaaaaa çıktı:))))


nimet

21 yorum:

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ilahi nimet.

ağlamak da bir ihtiyaç, şimdi düşündüm de ne zamandır ağlamıyorum ben. oysa herşey de güllük gülistanlık değil, ağlayabilsem, çoook konu var hani..

KUGUU dedi ki...

Hay Allahim ilahi Nimet ya:)Ben o filmin haberlerde parcasini izlerken bile tekrar tekrar aglamistim:) Yapragin tersi duzu, senin dolmalar yine de muhtesem olmustur eminim. Afiyet olsun- hos kalmamistir simdiye. Sarmasi saatler yemesi 1 dakika olan baska lezzet bir bu bir de mantidir galiba:)

zeyno dedi ki...

O filme ben de çok ağladım Nimet, ama senin sarma yaparken ağlamanı gözümün önüne getiremiyorum, vallahi ben sarmayı falan bırakırdım, helal olsun hem ağlarım hem sararım demişsin....

Adsız dedi ki...

yahu ben o filmi seyretmeye resmen cesaret edemedim:) babamı kaybettim 2003'de, geçen yıl bir de oğlum oldu, al sana ağlama duvarı olmak için bütün şartlar hazır... ve hakkaten seyretmemeye karar vermiştim şimdi seni okuyunca bi daha karar verdim:)

NuR dedi ki...

Valla bugüne kadar çok yaprak sarma hikayesi yaşamış biri olarak, güldürdün beni. Bizim evde iki adet yaprak sarma dolma cenevarı var da.( onlar kendilerine kaba galdiği için canavar demezler, sondaki a yı ben intikam ateşi ile ekliyorum)
Sana şiş göze makyajın cuk oturduğu konusunda katılıyorum
Bol gülümsemeli, yaprak sarmalı günlerde sevgiyle kal

renkler dedi ki...

Canım eline sağlık. Ağlaya ağlaya dolma mı sarılır yaaa. peki Burnunu nasıl sildin arkadaşım? İkide bir elini mi yıkadın? Gözyaşını nasıl sildin?

Şu saatlerce uğraş beş dakikada ye şeklinde olan yemeklerden biri de mantıdır. Her yapışta bunu aramızda anarız annemle... Ama yine de yaparız.

sevil dedi ki...

güldürdün beni nimet Allah senide güldürsün ağlama bir daha izleme boyle filmleri bende cesaret edip seyredemedim. iyide yapmışım hani

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yalnızlar kraliçesi ne diyim ben şimdi tavsiye etsem mi etmesem mi:))) fakat beni mutsuz etti. ben öyle hadi ağladım bitti hayatıma kaldığım yerden devam edeyim de diyemiyorum ki:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kuguu he dolmalar güzel olmuştu ama dedim ya diyarbakır usulü ekşili dolma yapmıştım:)) bu hafta sonu da canım çiğköfte çekiyor ama çiğ et var ya onun içinde yiyemiyorum. google a iş düştü etsiz çiğköfte searh edilecek bak şimdi:)

nimetin.blogspot.com dedi ki...

zeyno napacan evi idare etmeye çalışıyoruz bi taraftanda işte böyle:)))) ev hanımı olmaya çalışmak da zor iş be..

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yummy seyretme be:)) tavsiye etmem. ama aglamaya ihtiyacın varsa belki. hemen film bitince mutlu hayatına döneceksen seyret mesela. ama benim gibi film bitincede bir süre mutsuz olacaksan seyretme derim ben. gerçi benim iki gün sürdü ama ne bileyim hayatın anlamı gidiverdi gibi geldi mesela

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sennur hoşgeldin;)) ama şiş göze makyaj güzel oluyor ya neyse bir daha böyle ağlarsam en azından biraz teselli duyarım kendimce ağla nimet ağla bak ertesi gün makyajın daha güzel olacak hadi biraz daha ağla:)))))))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sorma renkler aynen öyle oldu. dakka da bir kalktım ellerimi yıkadım. yalnız kumanda yağ içinde kaldı. zira durdur düğmesine bas çalıştır düğmesine bas:))) yanımda bir çöp poşeti kullanılmış peçeteleri attığım:))) ama ısrarla sardım dolmamı. dolmaya odaklanmasam sanki daha çok ağlayacak gibiydim bu arada. vay canına ya amma da ağlak olasım varmış:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sevilim hoşgeldin nerelerdeydin özledim seni yahu:)) seyretme seyretme tavsiye etmem. eğer duygusalsan seyretme. romantik komediden şaşmamak lazım:)

nimet

Nesrin DERİNKUYU dedi ki...

Nimetciğim çok güzel yazmışsın :)) Yazıların insanda bir anlık tebessüm yaratıyor :)) Çok hoşsun. Sen bizi neşelendirdim. Umarım sende hayatta her zaman neşeli olursun :))

Age35 dedi ki...

Nimet süper bir çözüm bu,ben de çok sıkılırım dolma sararken..film seyretmeyi deniycem bende..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

wildrose birinde tebessüm yaratabilmek ne kadar önemli biliyormusun:)) teşekkürederim

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

age cim:)) vallahi ben böylesi durumları hiç boş geçmem. şiddetle tavsiye ederim:)ütü yaparken de hep bir film koyarım. cuma akşamları film seyretme günüm mesela otururum sabahlara kadar. korkunç bir arşiv sahibiyim:)))

nimet

Alican dedi ki...

BENDE İSTİOM ETLİ SARMALARDAN:)

Günce dedi ki...

:))) Ya ben de bugün Eve Dönüş'ü seyrettim Nimet Teyze.Aynı bunun gibi o da ...Salya sümük çıktım sinemadan :) Ben de izlemiycem artık yaaa,izle izle ağla ne bu ? :P Zaten kendi sıkıntımız kendimize yeter :))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

alican:) gunce:) hani siz cikofte partisine gelecektiniz. bak etsiz çiğköfte yapmayı da öğrendik edizlen. gelin yapayım size etli sarma:)

nimet