06 Aralık 2006

SOFRA ŞARABI:)

Akşam işinden çıkıp kapanan yollar, değişen güzergahları atlayarak ve hatta kızımın tabiriyle bazlaytır (pc) oynundan bile daha zor olan engelleri aşarak evinin bulunduğu muhite geliyorsun, hadi son bir gayret markete de uğrayım da öyle eve gireyim psikolojisi içindesin.

Sabah asker gibi olan saçlar savaştan yorulmuş, dağılmış. Sürdüğüm göz altı kapatıcısından eser kalmamış, mor halkalarım gökkuşağı edasında sergiliyor kendini. Paltonun yakası paçası bi yerde öylesine bezgin bekir gibi girdim markete. Ben öyle yavaş yavaş ilerlerken yanımdan; uzun boylu, sarışın,saçlar fönlü, topuklu ayakkabılarını yere baston gibi vurarak attıra attıra yürüyen:) bir kadın geçti. Ne aldığını bilir edasıyla sepetine iki tane şarap attı.

Hiç şarap kültürüm yok. Benim içki kültürüm rakı ve meze çeşitleriyle sınırlı:))

Kadının yanına yanıştım ufaktan. "niye o şarabı aldınız" dedim. Çok ta ucuz bu arada. Ben olsam bu ucuz deyip almazdım. Pahalı olunca daha iyidir ya hani!:)

Herneyse sarışın bomba bana döktürdü resmen. Bu sofra şarabı, filan şu dur, şunu da alsanız olur ama şuna şuna hiç para vermeyin......

Yalnız bendeki vaziyet "hadi ya!" şaşkınlığında öyle bön bön bakar evli ve çocuklu kadın bakışı:)

Sarışın bomba döktürdü döktürdü şarabını da aldı gitti ben hala şarap reyonunda "alsam mı, içsem mi, niye almak istedim ki şimdi ben canım, hayır ne gerek var ki, aybaşı değil-yılbaşı değil, özel bir günde mi alsam ki, aman al be şurdan bi sofra şarabı:)) iç şu sarışın bombaya inat, hatta dur şu da sert olanıydı onu da al"

Eve elinde iki tane şarapla girmiş eşe kapıyı açan bir diğer eşin bakışındaki panik değişimini algılayabiliyorsunuz o an:)
-Bugün günlerden neydi, özel birgün müydü. Unuttum mu?
-Misafir gelecek!
-Şaraplığa koymak için dekor lazımdı tabi
-Hayırdır inşallah!!!

Sofra şarabının tadına baktım fena değildi. Ürgüp ten aldığım pahalı şaraplardan çok daha güzeldi. Afferin sarışın bombaya işi biliyormuş hakkaten.

nimet

16 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Kapıyı açan Ediz'in o an ki yüz ifadesini canlandırdım ya gözümün önünde,sen elinde 2 şişe şarap, çok güldüm yaw! :))))

Yaz dedi ki...

:) çok güldüm ama bir yandan da düşündürdün beni Nimet. Hayat akıp geçiyor ve ben kaçırıyorum birçok şeyi. Hayat koşuşturması için de kendime ve zevklerime keyfime ne kadar zaman ayırabiliyorum diye düşündüm. Offf o sarışın bomba gibi olmak istiyorum ama ben esmer bomba olurum o ayrı :)

zeyno dedi ki...

***Nimet sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün emi? Ne kadar güzel anlatmışsın, anlatımına bayıldım..Sahi arasıra yapmak lazım böyle şarap keyfini...Ama niyeyse hep özel bi gün olması ya da misafir beklenir bizde de:((

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescent:)) vallahi komikti:)) ediz sorgusuz sualsiz cennete gidecek. bu dunyada cekiyo garibim:)) nimetle evli:)))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yaz seni bilmem ama ben saçlarımı sarıya boyatmaya karar verdim. artık şarapları da öğrendiğime göre şaraptan anlayan sarışın bomba olabilirim. hala ümit var:)))) esmer bombam benim:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

zeyno bi tadına baktık duruyor öyle. içecez ya yanına şunu yapalım. dur çiğköfte de yapalım. olayı büyütüyoruz stres oluyoruz sonra zevkide kalmıyor mübarek. ne yapalım sofra şarabı kültürümüz eksik kalmış:))))) ziyafet kültürü hakim bizde:))))

nimet

renkler dedi ki...

Kim sarışınlara aptal diyordu? Doğuştan sarışın olmamama rağmen şarışınları aptal bulan kesimi kınıyorum:-) Hayır üzerime alınıyorum...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

renkler;)) bugünlerde sarışın olmaya niyetim var benim:))

nimet

Adsız dedi ki...

Benim de şarap kültürüm yok :(

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kayıp değil antibiyonik öğreniliyor:))

nimet

Age35 dedi ki...

Şarap dedin de dün akşam abimlerde çok güzel bir şarap gecesi yaptık..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

dün akşam bizde şarap gecesi yaptık age:)

nimet

sevil dedi ki...

ha haaa cok hoşsun sabah sabah güldürdün beni. icki kultürüm benimde yok hep guzel guzel icmek tatlı tatlı sarhoş olmak isterimde ama ne zaman denediysem gecem lovada son buluyor :(

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

çakırkeyf olabildin mi sevgili nimet, lavaboda sonlanmadı değil mi?
ucuz şaraplarda böyle durumlar olabiliyo çünkü..
canını istediği şeyi yapabilmek ne güzeldir sevgili nimet..

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sevil:)) selam. yok benim uykum geliyor yahu:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yalnızlar kraliçesi işte öyle oluyorum:) çakırkeyif. hafiften salaş:)) ama daha uykulu. benimde uykum geliyor yahu. iyi değil benim sarhoşluğum.

nimet