07 Ocak 2007

ANNEM SENİN İÇİN BU YAZI:)))

Bebeğini eline almış, taze anne ben, ne yapacağım, nasıl bakacağım konusunda apışıp kalmıştım resmen:)

Hadi ya!!
Burnunu nasıl temizlerim, emmedi, yemedi, pişik oldu, aciller, doktorlar, her kafadan bir ses. Bazen "daalın lannnn" diye bağırasım bile gelmişti:)


Memleketimde vardır tabi benim gibi acemi anneler, paylaşmam lazım, sormam lazım diyerek internette annelergrubuna üye olmuştum.
2003 yılının başlarıydı sanırım sevgili Gökçenimden bir transfer teklifi geldi:) Hadi gel kendi grubumuzu kuruyoruz Ankaraliannelergrubu@yahoogroups.com balıklama atladım tabi. Nazanım kreşe yeni başlamıştı, işyerinde gizli gizli zırladığım zamanlar:) ah ah!!

İşte ANKAN kariyerim böyle başladı.


Ama tabi birde bunun dış çevrelerce bakış açısı vardı:))
Örneğin ilk ANKAN buluşmamıza Ediz bile şüpheyle yaklaşmıştı. "yahu kimdir bunlar... kadına bak ya ne cesaret, nasıl hiç tanımadığın insanlarla buluşuyorsun!" demişti:)))))

Yada Anneme açıklamak gibi:)

Hacettepe çocuk onkolojisinde yatan çocuklar için elmalı pasta yapıp tanesini 250/500 liraya satarken hep şüpheyle baktı sevgili annem:)

-Yavrum nedir bu internet arkadaşlığı, kandırmasınlar seni, örgüt olmasınlar!!!
-Anne ne örgütü ya!!!!


Sevgili ANKAN dostlarımın evine gideceğim zaman yada onlar benim evime gelecekleri zaman Babamın -kim gelecek sorusuna karşılık -işyerinden arkadaşlarım baba:)) dedim çoğu zaman:)) Şimdi internetten grup arkadaşlarım gelecek baba desem uzun iş:)))

Bugün gazetelerimizi, çaylarımızı aldık oturduk koltuklarımıza, keyifli keyifli bir pazar sabahı yaşarken. Edo "aaaa gazetedesiniz deyince" :)) pek şaşırmadım. Daha önce de gazetelerde yer aldık. Ama bu seferki başka bak hepimiz varız anne:)
http://ankara.hurriyet.com.tr/ankara/5732284.asp?gid=140

hukukçu, mühendis, mimar, doktor, psikolog, bilişimci, sanatçı, bankacı, müdür:), şef ve benim bile bilmediğim (ki buna imkan yok sanırdım) işlerde çalışan anneler...
Yoğun hayatlarından yarım saat, bir saat ayırıp hastanede yatan çocuklara hediye götüren anneler...
para toplayıp yavrusunun başında bekleyen muhtaç taşra annelerin eline para sıkıştıran anneler...
Bir kot pantalonum olsaydı diyen Ali'ye kot pantalon, kot mont alan ve ertesi gün Ali'nin öldüğüne şahit olan anneler... Belki de bir gün için bile olsun isteği yerine gelen Ali için mail grubunda yas tutan anneler....
Diyarbakırda maganda kurşununa hedef olan 14 yaşındaki küçük kıza havalı yatak gönderen, odasına televizyon koyduran, altına bez alan anneler...
Yaptığı yardımları ulu orta söyleyemeyen anneler... belki benim gibi etrafına açıklama yapma gereği duymayan anneler...
İki çocuğu olmasına rağmen prematüre yavrusuna bakacak birini bulup iki arada bir derede hastaneye koşan ve bunu bu güne kadar hiç blog sayfasına bile konu etmeyen sardunya gibi mesela... Bu anlamda seni hep takdir etmişimdir sardunya bunu da burdan söyleyim:)
ANKAN bir kariyer benim için. Onlarla olmaktan mutluyum:) ki onlarda benimle olmaktan mutlular biliyorum:)))))

neyse bu kadar ciddi konuşmak yeter yakışmaz bana:))) Crescentim her balomuza katılırdı fakat bu sefer sınav, kazanmak ve başarı sarhoşluğuna benim verdiğim tarihi atladı, katılamadı ve onsuz çekildi bu resim:))) Seninde olmanı isterdim crescentim.

ve birde benim bir günlük sarışınlık tecrübemde resim çekilmesi ve gazetelere çıkması da ayrıca komik yani:))))))

nimet

33 yorum:

CRESCENT dedi ki...

Kısmet değilmiş be Nimet,ne yapalım artık, siz bizim yerimize de eğlenmişsinizdir...:)İyice medyatik olmaya başladın yani bu arada...:)))

renkler dedi ki...

Bence yapılanların açıklanması kötü değil. Çünkü benim gibi böyle bir örgütten (:-))))haberi olmayanlar bunu okuyacak, neler yaptığınızı bilecek ve belki size katılıp yardımcı olacak. Yardım etmek isteyen, birşeyler yapmak isteyen o kadar insan var ki, ama ne yapacağını, nereye başvuracağını bilmedikleri için geri planda kalabiliyorlar.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescent:)) toplum beni seviyor:)))))))))))))))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

renkler manevi haz varya herşeye değer:) nazanin oynamadığı evin içinde sürünen oyuncakları toparlayıp veriyorum bazen hastaneye giden arkadaşlara daha sonra arkadaşlar oyuncakları eline alan saçı dökülmüş, kolu serumlu gözlerinin altı morarmış yavrucakların ellerinde pırıltılı gözlerle objektife bakarak çektirdikleri resimleri gönderiyorlar. Bir kere nazana gösterdim bak nazan bu senin oynamadığın oyuncaktı bak şimdi hangi çocuğun elinde, o şimdi hastanede, onu çok mutlu ettin dedim. şimdilerde nazan kullanmadığı her şeyi bir kenara ayırıp bunu hastaneye götür anne diyor. 6 yasindaki kizima da bu bilinci öğrettiğim için çok mutluyum. varsin bende bir eksik olsun. ayrıca ankara da olsaydın seni kaçırmazdım ben renkler:))) aramızda mimar arkadaşda çok ve hatta baş mimar bile var hiç yabancılık çekmezdin:))

nimet

Adsız dedi ki...

Nefis olmuş bu grup... Ankarada olsaydım kesin gruba katılıp tanışmak isterdim bütün bu tatlı annelerle... selamlar hepsine:)

Yaz dedi ki...

Çok güzel olmuş bu grup Nimetcim. Çok gıpta ettim size. Çok takdir ettim hepinizi. Bende anne olmak böyle faaliyetlerde bulunmak istiyorum ühüüü :)

zeyno dedi ki...

Harikasınız Nimet, öyle gurur duydum ki...Yapılanları anlatman bir yönüyle çok olumlu ama bunu unutma, neler yapabileceğimizi görmek, nasıl katkıda bulunabileceğimizi düşünmek anlamında. Keşke İzmir de olsaydınız, ya da ben orada:) Peki uzaklardan yapabileceğimiz birşeyler var mı destek anlamında?

Adsız dedi ki...

Merhaba Nimet:)
Ne güzel bir grup kurmuşsunuz. Yaptıklarınız takdire değer doğrusu:))

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yummy sen şimdi hamile hamile sana çok faydamız olurdu bizim be:))))grupta birsürü anne en kidemlisinin çocuğu ilkokulda:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yaz hele bir anne ol:) kendiliğinden geliyor bu merhamet duyma hissi. annem hep anne olun beni anlayacaksınız derdi. o yıllar boş bi laftı bu. hatta klişe:))) ama nazan doğduktan sonra her hatırladığımda tokat gibi gelmişti bana:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

zeyno esasen annelergrubunun İstanbul kanadi var ama izmir kanadı varmı bilmiyorum:) zaten büyük çaplı yardım durumları olursa ki olmaz inşallah hepinize başvururuz:)) ama bizimkisi öyle ufak ufak. birebir. hani öyle maille gelen filan kansermiş hadi iki tıkla şu olsun babında değilde. gidip görürsün boynu bükük insanları hiç barbie bebeği olmamış çocukları. yada beni severmisin diyen yuva çocuklarını bir dilim evde pişmiş keke özlem duyan hastane annelerine ufak ufak ucundan yardım derken böyle hep gazetelere haber oluyor. farkedilmek güzel:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ayçiçeği hoşgeldin:)) ne güzel ismin varmış seninde:)) birden egeye doğru giderkenki ayçiçeği tarlaları canlandı gözümde:) birden yazı hatırlattın bana:)))

nimet

Adsız dedi ki...

hmmm iyi olmuş tabi beni de afişe edip yanaklarımı kızartman:))))) utandırmaaa!!!!

Annelog Atölye dedi ki...

Harikasınız Nimet:)

Asortik Krep dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Asortik Krep dedi ki...

Tam seni bu kadar zamandır nasıl tanıyamadığımı yazan bir yorum yazmıştım birden resim sergisini görünce hatırladım :))
Daha önceden ziyaret etmiştim bloğunu :))
Yaptığınız işler çok güzel..Tebrikler bu oluşum için :)

renkler dedi ki...

Nimetciğim, bu türde bir organizasyon İstanbul'da var mı bildiğin, burada katılabilirim.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sardunya:))) ne söylesem az esasen:) neyse daha fazla utandırmayım seni:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

annelog teşekkürederim:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

he asortik sen gelmiştin benim buralara:))) gel arada özletme kendini:)))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

renkler annelergrubunda iken biz istanbulda kendi arasında örgütlendi yani yardım örgütü:))) onlarda çok güzel şeyler yaptılar ve hatta onlar profesyonellik yolunda ilerliyorlar. benimyuvam grubu. çok güzel şeyler yapiyorlar. daha çok yuva çocuklarına odaklandılar. biz birbirimizin içinden doğduk.

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

renkler ve hatt gruba girmek istersen ANKAN ın size yönlendirmesiyle gruba üye olmak istiyorum dersen referans olur senin için:))

nimet

Adsız dedi ki...

Nimetcm,İstanbul da aynısını yapbilemek için sabırsızlandım ben...

nimetin.blogspot.com dedi ki...

age aynı dakkalarda birbirimize yorum yazdık sanırım bende şimdi senin sayfandan geliyorum:)))))

nimet

KUGUU dedi ki...

Gurur duyulacak guzelliktesiniz zaten NIMETcgm. Yazini da yorumlarini da gururla okudum. Allah hepinizden razi olsun.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ne mutlu sizlere, tebrik ediyorum.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kuguu teşekkürederim:))) kuzineli sobayi hakettikmi yani:)))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

teşekkürederim kraliçem:)

nimet

KUGUU dedi ki...

Fazlasiyla. Kuzinede kestaneler sizin icin:))

sevil dedi ki...

harikasınız nimetcim, bizimde buna benzer kucuk bir grubumuz var. dostluk arkadaslık buralarda baslayıp inanılmaz boyutlara ulaşıyor. cok duygulandım okurken.

Adsız dedi ki...

Nimet, sizi tebrik ederim, biliyorsan İstanbul'dakine nasıl katılabiliyoruz? O da yahoo group mu?

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yorgun annem hoşgeldin özlettin kendini be:))) gruplar iyidir:) deaşrj ediyor insani:)))


nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

nilüfer www.benimyuvam.com a bakarsan orada sağ tarafta olmalı grup kısmı var:) yani üye olmak için onlar da bizim gibiler mail grubunda bıdı bıdı yapan bir grup anne:)))

nimet