05 Şubat 2007

TEMYİZ!!

Çok sevdiğim dostum geçenlerde "HAYATIMI TEMYİZ ETMEK İSTİYORUM!" dedi.
Keşke öyle bir hakkımız olsaydı değil mi:))
Temyiz mercii neresi olurdu acaba:))

--Bakın yüksek mahkeme mensupları bana şurda yanlış yapılmıştı yada Benim hayatımın filan döneminde çok adil davranıldığını düşünmüyorum.... vs. gerekçelerle temyiz talebinde bulunsak mesela!!:)))

Böyle bir hakkım olsaydı bu günlerde hemen temyiz hakkımı kullanır, "ev hanımı olmak istiyorum" derdim:))

Soğuk kış günlerinde sıcak evimde oturup, gelen/geçen, işten dönen, telaşesi olan, sakin olan, üşümüş, kararlı adımlarla yürüyen insan kalabalığını;
kahvemi içerek keyifle seyretmek isterdim.

Bol bol resim yapar, dizi dizi kitaplar okurdum.
İzin hesabı yapmadan rahat rahat ailemi ziyaret ederdim.
"Ben sıkıldım ulan İstanbula gidiyorum bir hafta hadi eyvallah" diyebilme özgürlüğüm olabilirdi mesela:)))
Bütün gün sorunlarla enerjimi tüketip, Edizlerden sonra eve gelerek antrede hem edize, hem nazana laf yetiştirmeye çalışmasaydım da, soframı hazırlayıp eşime kapıyı açıp "hoşgeldin hayatım" diyebilseydim:))

15 Tatil dolayısıyla 5 gün izin aldım.
Sardunya dostumlan evcilik oynadık:) Ben ona gittim o bana geldi. Bir beş gün daha izin alabilseydim dantel bile başlayabilirdim:)))) Yegane dantelim ortaokulun yaz tatilinde başlayıp, 28 yaşında bitirdiğim masa örtümdür:) Onu da kızıma miras bırakmayı düşünüyorum.

Özlemişim mesai saatleri içersinde gamsız gamsız ev gezmesi yapmayı. Fakat bu kaçışlar yazın aynı tadı vermiyor. "Karda kışta evimde oturuyorum, yollarda kapalıdır şimdi, ıyyy insanlar trafikte de kalmışlardır" keyfi yapmak; kızgın kumlardan serin sulara atlamak kadar keyif verici inanın:)

İsterim istemesine de evde kalmaya ne kadar dayanırdım bilmiyorum. Bünye alışkın değil ne de olsa:)) Bu durumda temyiz sonucundan memnun kalmazsak, karar düzeltmeye de gitme şansımız olurmuydu acaba:))))))))

nimet



14 yorum:

Adsız dedi ki...

Her zaman beklerim:)
Sardunyan

Adsız dedi ki...

tamam hemen geliyorum:)) bekle beni:)))

nimet

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Temyiz kararlarından dönülür mü bilmem ama, çalışan kişilerin evde oturması bir zaman sonra çok sıkıcı olacağı kesin nimet..

uykucu dedi ki...

aslında canın isteyince evde durucaksın istemeyincede işe gidiceksin en güzeli bu (kendi işin olmayacak o zaman zorunlu gidilir)ben 1,5 yıl bebekten dolayı ücretsiz izindeydim sonlara doğru bayağı sıkıldım ama şimdi de işte sıkıldım?

renkler dedi ki...

Hislerime tercüman oldun Nimet! Valla ben de evimin kadını olmak istiyorum artık. Bıktım bu iş hayatından. Offfff. Evde kahve içmek isterdim şimdi...

Age35 dedi ki...

Ya arkadaşlar öyle demeyin..Bende sık sık ev hanımcılığını çok isterim ama bakınız 15 gün olacak yakında tatildeyiz..ben çalışmayı özledim..=)))Evde olunca bitmiyorki iş..sürekli bir yer kirli ve düzensizmiş gibi batıyor,oturamıyorum..=((

CRESCENT dedi ki...

İşi olmayan iş ister,işe giden evde oturmak ister,saçı dümdüz olan kıvırcık saç ister,kıvırcık olan düz saç ister,şişman olan zayıflamak ister,çok zayıf olan kilo almak ister...Dağıttım mı biraz? :)) Boşver sen,emeklilikte,emeklilikte...:)))

sevil dedi ki...

işte işten evde evden sıkılıyor insan. ama bu soguk günlerde evde olmayı yeglerdim yazın ise eğer bir tatil yerinde değilsem işe gelmeyi tercih ederim klimalar fıstık gibi calısıyor hic terlemiyor insan. evdede salonda var sadece yetmiyorki. hele bu sene daha sıcak olacakmış.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

yalnızlar kraliçesi:) tabiki bir saatten sonra sıkıcı gelir insana ama evde olma düşüncesi çok cazip:)))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

figen hoşgeldin:) bebeğine uzun süre bakmışsın ne güzel:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

renkler kahveyi ikile beraber içelim:)

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

age evet ya evdeyken niye öyle oluyor. çalışırkende ev işi yapıyoruz halbuki bu kadar ev pislenmiyor mu ne yada biz mi didikliyoruz noluyo:)) vallahi bunda çok haklısın bak

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescentim:)) çok filozof gördüm seni:)))))))) dogru hakkaten kimse halinden memnun değil:)) ama insan oğlu be crescentim çiğ süt emmiş:))))))
benim demogojim seninkini yener!!:)))))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

sevilim hoşgeldin:) özledim seni yahu. tamam bak ne güzel kış günleri evde oturalım yazın çalışalım. aslında kişin biz evde oturalım erkekler çalışsın yazın biz çalışalım erkekler evde otursun:))

nimet