03 Mart 2007

Teknoloji dostu nimet:)

Hala ilk aldığım cep telefonunu kullanıyorum. Arıyorum, aranıyorum, gerekirse mesaj gönderiyorum. Bu kadar:) başka bir beklentim yok kendisinden.
"senin telefonunun özellikleri ne" gibi bir soru gelirse "bilmiyorum çalınca açıyorum" diyorum:)))

Çamaşır makinemin ince detaylarıyla ilgilenmiyorum. Öğrendim birkaç numarasını yeterli geldi:))

Bulaşık makinemin ön yıkamasının sadece ön yıkayıp bıraktığını geçenlerde farkettim. 8 yıldır bunu farketmemiştim. :)) Çünkü hiç ön yıkama yaptıracak kadar bulaşık bekletmedim içinde:)) demek ki öğrenilecek bir gereklilik yaratmamış bende.

Digital fotoğraf makinelerin ilk çıktığı zamanlarda gaza gelip almıştım. Şimdilerde bilgisayar masasının çekmecesinde ömür tüketiyor:)

Kameramızı nazanımızın hamamdaki şirinliğini ölümsüzleştirmek adına bozdum:) hala bozuk kendisi:) meğer buharla birlikte olmamalıymış elektronik aletler!!

Şimdilerde pek çok kişide gördüğüm mp3 çalar minik minik şeyler ilgimi çekiyor mesela ama şarkılara eşlik etmeden, hafif hafif sallanmadan nasıl sessiz ve ifadesiz dinlemeyi beceriyorlar ki:)) Lisedeyken benim radyo gibi kocaman bir wolkmanim vardı:) maltepe pazarından almıştım:) Nasıl bir yüktü o öyle aman yarabbim:)

Telsiz telefonumuzun arayan numaraları gösterme numarası var ama telefonda gerekli ayarı yapmak için bizde bi numara yok:)))

Evde farklı markalarda 3 tane televizyon var ama hiçbirisinde kanal ayarlama veya bulma teşebbüsüm olmadı, ayrıca nasıl aranıyor onu da bilmiyorum ve merak da etmiyorum doğrusu.

Biraz bilgisayarlara ilgim var. O de yaşamımın gerekliliği olduğu için sanırım. Ucunda arkadaşlarım, merakım, işim olduğu için ihmale gelmeyecek konumda. Yine de ıcq adresini arkadaşlarım istedi diye aldım:) msn adresimi de arkadaşlarım istedi diye aldım. abuk sabuk bir sürü adres mevcut elimde:) kullanıyormuyum! yok! :)

Ona keza mutfakta kullanılan elektronik eşyalarla da aramın iyi olduğu pek söylenemez. Hiç kullanılmayan su ısıtıcım, yumurta pişirme makinem, robotum, katı meyve sıkacağım, çay kahve makinem, narenciye sıkacağım var!!

Rahmetli dedem her namazından sonra elektriği bulana dua ederdi:))) merdaneli çamaşır makineleri çıkınca dualarına merdaneli çamaşır makinesini icat edeni de ekledi:)) keşke bütün bu aletlerin hepsini görebilseydi:))

nimet



15 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bu kadar teknolojik ıvır zıvırın bir sürü de incik cinciği var. Ben de aynen senin gibi gerekli olanlarıyla ilgiliyim. Dedeciğin bütün bunları ve sonuçlarını görseydi sanırım şöyle dolu dolu bir küfür ediverirdi.

Annelog Atölye dedi ki...

:))Evet öncelikleelektrik ama değil mi? Tel dolap kullandığımızı düşünsene, buzdolabı yok, derin dondurucu yok! Kabus!
Ben de teknoloji özürlüyümdür Nimet, telefon için aranayım arasınlar yeter şeklindeyim.

CRESCENT dedi ki...

Al benden de o kadar!:)) Mecbur kalmadıkça ve lazım olmadıkça bu tür ayrıntılarla uğraşmayı bende sevmiyorum...:)

cenebaz dedi ki...

dedeciğin yaşasaydı, o dua faslı namazdan daha uzun sürerdi artık. baksana 1000 çeşit şey var. Bu arada annem de hep çamaşır ve bulaşık makinesini bulana dua eder. Gençlikte sorun değildi nasılsa, yaşlılıkta da bizi bu işlerden kurtardı diye.

Sardunya dedi ki...

Ben seviyorum teknolojiyi ve galiba meraklıyım da:)
aslında hayatımı çok ama çok kolaylaştırıyor. fotoğraf yazılımlarını seviyorum mesela. Ya da laptop istiyorum. evde kablosuz internet istiyorum. çünkü ben market alışverişimi de internetten yapıyorum. biriktirdiğim zamanları da bize ayırıveriyorum:) yok yok en iyisi sevdireyim sana ben bu teknolojiyi. Tabi suyunu çıkarmadan:)

kurunane dedi ki...

eskiden teknolojiyle çok alakalı bir insandım, şimdi algı yeteneğimde düştü galiba. bazı şeyleri anlamakta güçlük çekiyorum. gençlere bakıyorum her marka telefonun her modelinin özelliklerini biliyorlar...

allah rahmet eylesin dedene.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

fikrimin ince gülü otomatik çamaşır makineleri çıkınca dedemi çok anmıştık:) çünkü merdaneli makinenin başında öyle beklerdi. biz hanımlara ne eziyet etmişiz yahu derdi:))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

annelog elektrik ve su olmayınca bende bütün enerji tükeniyor. allah eksik etmesin:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

crescentim:))) sen ki bir ayrıntı insanı olarak bu kadar ilgisizsen benimki normal canım:)))))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

cenebaz ben ilk maaşımı aldığımda eve gelmeden otomatik çamaşır makinesi alıp ustayla birlikte eve gelmiştim:) hakkaten ne büyük kolaylık. bulanın ellerinden öpmek lazım.

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

evet sardunya ben sana geldiğimde sen çay demlerken su ısıtıcısından suyu alıp çaydanlığın altına koyuveriyorsunya hep imrenerek baktım sana:))) kesinlikle sen bir teknoloji kadınısın:))

nimet

nimetin.blogspot.com dedi ki...

kurunane aslında var ya evlenip barklanınca hele birde çocuklanınca dikkatimizi vereceğimiz çok yer oluyor. o sebeple belki teknoloji kısmı gerilere ötelene ötelene geride kalıyoruz. teknoloji de ihmale gelmiyor mübarek. biz giderken millet geliyor:))

nimet

Ayçiçeği dedi ki...

19 yaşında yaşamış olduğun tecrübe gerçekten de ağırmış. O tür hastalarla uğraşmak zor olsa gerek.

Deden çok şekermiş :)

Elektronikten, cihazlardan, bilgisayarın herşeyinden anlamak doğuştan olsa gerek. Buna ya ilgi duyulur ve öğrenilir, elden herşey gelir. Ya da ilgi duyulmaz, düğmelere basmaktan ileri de gidilemez:) Ben ikinci guruptanım. Aslında ilgim var da yeteneğim yok galiba :))
Hala bilgisayarda birşeyler yaparken, sürekli msn ile eşime şunu bunu sorarım. Allahtan o bu konularda yetenekli. Evde bir kişinin anlaması iyi oluyor. Bakalım bizim oğluşlar bu konuda babalarına mı, yoksa bana mı çekecekler.

nimetin.blogspot.com dedi ki...

ayçiçeği bende ilgi yok. iş başa düşünce yapıyoruz yoksa eşşek gibi:))) ben biraz bilgisayardan anliyorum. aslında epeyce anlıyorum. ona biraz ilgim var açıkçası:)
hastalarımla uğraşmak zor değildi de yıpratıcıydı ama manevi hazzı çok fazlaydı. birde oradan aldığım ders ücreti öylesine bereketli bir paraydı ki:)))

nimet

Günce dedi ki...

Hehe :))) Ne güzel yazmışsın Nimet teyze :))) Hüseyin dede miydi dua eden ?:)))) Çok net hatırlayamıyorum onu ya :( Sizde kaldığı dönemleri hatırlıyorum azıcık :)