07 Mayıs 2013

Çok sevdim bu işi!

Filmin Adı: As Good as It Gets/ Benden bu kadar
Şahane bir film. Jack Nicolsan harikası. Çok güzel, farklı, sıkılmadan defalarca seyredilebilir. . Hala seyretmedinizse eksik kalırsınız benden söylemesi.

Filmin Adı: B Planı
Jennifer Lopez'in sıradan filmlerinden biri bana göre.  Zaten onun yer aldığı filmlerin hepsinde bir kalça gösterme çabası vardır. İşte kalçası da burda   buyrun bakın gösterisinden öğğ geldi.  Bu da sıradan bir aşk hikayesi.Jennifer teyze çocuk doğurmak istiyor. Bir erkek arkadaşı olmadığı için sperm bankasından alınan  sperm rahimine yerleştiriliyor. Tam da hamile olduğunu öğrendiğinde yanındaki adama aşık oluyor. Falan falan.

Filmin Adı: Cennet Gibi / Just Like Heaven
Aslında çoğu filmin başlangıç konusu olan bir olayla başlıyor. Görmüş olduğunuz bayan bir doktordur. Çok çalışır o sebeple bir erkek arkadaş bulmaya vakti yoktur. Ablası ona bir koca adayı bulur. Kızcağız ablasına giderken kaza geçirir ve komaya girer. Yaşam ile ölüm arasında kalır. Hayaletken kendisine aşağıdan bakan zavallı adamla birbirlerine aşık olurlar. Hem komedi, hem aşk değişik sıcak bir romantik komedi tavsiye ederim. Sıkılmadan seyredebilirsiniz.


Filmin Adı: Aşk Mektupları
Görmüş olduğunuz kız nişanlası ile seyahat ediyor. Seyahat esnasında dilek duvarı gibi bir yere bırakılan mektuplara cevap veren bir grup kadınla tanışıyor. Kendisi de o kadınlara yardım ederek yanındaki yakışıklı delikanlının büyükannesinin yıllar önce yazdığı bir mektuba cevap veriyor. Kadın cevap vereni bulmak için yola çıkıyor. Torunu da onun peşinden geliyor. Yakışıklı ve büyükannesinin seyahat etmesine sebep olduğu için kızgın olan torun ile güzel kızımız  karşılaşıyor. Sonra olaylar gelişiyor. Çok sıkılmazsınız.

Filmin Adı: Fransız Öpücüğü
Meg Ryan filmi. Sıkılmadan seyredebilirsiniz. Aksiyon yönü biraz daha ağır basıyor.  Meg ciğimin yanında yer alan adamcağız filmlerde gördümüz aşık olunası karakterlerden değil.  Hırsız ve  cinsel gücü yok mesela:) Meg teyze uçakta yanındaki adamla tanışır. Uçaktan çok korkmaktadır. Nişanlısını aramaya gidiyor bu arada. Fakat çantasını çaldırıyor. Erkek aktörümüz çalmıyor elbette ama erkek aktörümüz kimin çaldığını biliyor vs. vs. macera böyle başlıyor. Sonunda aşk var tabiki. :)  Tavsiye edebileceğim eski filmlerden biri, dediğim gibi arkadaş ortamında hepbirlikte  sıkılmadan seyredebilirsiniz.
Filmin Adı: Evlen Benimle
Sıradan bir romantik komedi. Resimdeki kızcağız annesinin ve çevresinin evlenme ısrarından bıkıyor ve damatsız nikah yapmaya karar veriyor. Olayın özü bu. Genelde seyrettiğim ve sevdiğim filmleri defalarca izleme gibi bir huyum var. Bu filmi bir kere izledim, o kadar söyleyim yani.
Filmin Adı: Düş Yakamızdan/Failure To Launch
Sarah Jessica Parker ve Matthew McConaughey oynadığı eğlenceli bir romantik komedi. Yakışıkı delikanlımız  30'lu yaşlarında ama hala evlenmemiş, annesinin evinde yaşayan ve evlenmeye de hiç niyeti olmayan bir bekar. Annesi ve babası onun evlenmesini istiyor ve güzel kızımızı kiralıyor. Güzel kızımız onun aklını çelecek evden ayrılmasını sağlayacak sonra da terkedecektir. Ama olaylar hesaplandığı gibi olmaz. Güzel kızımız müzmin bekarımıza aşık olur. Ta ta...  Ailecek seyredebilirsiniz. Eğlenceli ve mutlu bir film.


Filmin Adı: Kuzenler/Cousips
Eski ve şahane bir film. Çiftlerin ikisi de evli. İkiside umduğunu bulamamış. Aslında romantik komediden çok duygusal bir film diyebiliriz. Ben yıllar önce almıştım. Şimdi hiçbir yerde  göremiyorum. Hala ara ara seyrederim.



Yeter mi?
Bugünlük yetsin
sonra yine görüşürüz.

Nimet
Gayet çalışkan

Hiç yorum yok: